تاریخ انتشار : 11 فروردین 1392 12:47

قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور خبر داد:

30هزار میلیارد تومان درآمد از مالیات بر ارزش افزوده تا نیمه اول سال

معاون سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به ایجاد سیستم اطلاعات اقتصادی کشور در پی اصلاح لایحه مالیات های مستقیم و همچنین ایجاد نظام اطلاعات اقتصادی خانوارها، گفت: تا پایان نیمه اول سال جاری 30 هزار میلیارد تومان منابع از محل مالیات بر ارزش افزوده برای دولت و شهرداری ها ایجاد شده است.

آبان 1391

معاون سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به ایجاد سیستم اطلاعات اقتصادی کشور در پی اصلاح لایحه مالیات‌های مستقیم و همچنین ایجاد نظام اطلاعات اقتصادی خانوارها، گفت: تا پایان نیمه اول سال جاری 30 هزار میلیارد تومان منابع از محل مالیات بر ارزش افزوده برای دولت و شهرداری‌ها ایجاد شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمد قاسم پناهی در نشست معاونان حقوقی دستگاه‌های اجرایی با اشاره به طرح جامع مالیاتی اظهار کرد:‌ از سال 84 برای ایجاد تحول در نظام مالیاتی با مشاور خارجی وارد مذاکره شدیم تا نظام مالیاتی از وضعیت موجود به وضع مطلوب برسد.

وی در ادامه با اشاره به لزوم ایجاد سیستم یکپارچه در نظام مالیاتی با هدف افزایش درآمدهای مالیاتی و کاهش فرار مالیاتی و همچنین بهبود در ارائه خدمات به مودیان اظهار کرد:‌ با ایجاد نظام یکپارچه مالیاتی تمام سیستم‌های منابع مالیاتی یکپارچه می‌شود و همه می‌توانند به صورت آنلاین به آن دسترسی داشته باشند و این امکان برای مودیان فراهم می‌شود که پرداخت‌های خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند.

قائم‌مقام سازمان امور مالیاتی کشور زیرساخت، منابع انسانی، صاحبان منافع، مدیریت طرح و نظام یکپارچه مالیاتی را از محورهای طرح جامع مالیاتی اعلام و تصریح کرد:‌ امروز با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی زیرساختی که درچند سال اخیر ایجاد شده است را به صورت آنلاین در بیش از 700 نقطه کشور به هم متصل می‌کنیم.

وی با بیان این‌که 11 میلیون مودی می توانند از سیستم یکپارچه آنلاین استفاده کنند، خاطرنشان کرد: در طرح جامع مالیاتی 32 پروژه تعریف شده که تاکنون 11 پروژه تکمیل، 17 پروژه در حال اجرا و برنامه ریزی است و 9 پروژه نیز در آینده اجرا می‌شود.

پناهی با تاکید بر این‌که این 32 پروژه ما را به هدف می رساند، به اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم اشاره و خاطرنشان کرد: اخیرا یک فوریت اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در مجلس رای آورده است تا نرخ گسترش پایه‌های مالیاتی اصلاح شود.

معاون سازمان امور مالیاتی کشور به یکسان سازی نرخ مالیات و حقوق بخش خصوصی و دولتی اشاره و اظهار کرد: در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم پایه معافیت مالیاتی 84 میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

وی استقرار نظام مالیات بر ثروت، مالیات ثبت و مالیات بر جمع درآمدها را محورهای این لایحه اشاره و تصریح کرد: همچنین نرخ صفر به جای معافیت مالیاتی در این لایحه پیشنهاد شده است.

وی با اشاره به ایجاد شفافیت در مشوق‌های مالیاتی از طریق سازوکار جمعی – خرجی و همچنین منطقی کردن مشوق‌های مالیاتی به عنوان دیگر محورهای لایحه اصلاح لایحه مالیات‌ها مستقیم گفت: توسعه سیستم اطلاعات اقتصادی کشور از دیگر محورهای این لایحه است که در برگیرنده ایجاد نظام اطلاعات اقتصادی خانوار است و کسانی که می‌خواهند از دولت خدمات دریافت کنند باید دراین سامانه ثبت شده باشند و در آینده نیز پرداخت یارانه از این طریق صورت می‌گیرد.

پناهی در ادامه با اشاره به این‌که از سال 87 تاکنون در راستای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده پنج فراخوان داده‌ایم گفت: مالیات ارزش افزوده چند مرحله ای است و اکنون تا مرحله عمده فروشی پیش رفته‌ایم و توانستیم 80 درصد تولید ناخالص داخلی را تحت تاثیر قرار دهیم.

وی با اشاره به این‌که در گام بعدی صندوق‌های فروش نصب می‌شود تا مالیات بر ارزش افزوده در حوزه خرده فروشی نیز اعمال شود خاطرنشان کرد: تا پایان نیمه اول سال جاری 30 هزار میلیارد تومان منابع برای دولت وشهرداری از طریق مالیات بر ارزش افزوده تعریف شده که 18 هزار میلیارد تومان مربوط به دولت و مابقی مربوط به شهرداری‌ها است.

www.isna.ir